E dimineață, seară nu contează. Jobul vecinului e să mă trezească. Construiește la casă pe timp de ploaie, de weekend, de sărbătoare. Aș vrea să știu ce tot face? Și când se va opri?

Când stai la bloc, răbdarea ta e pusă sub semnul întrebării. Există tot felul de vecini pe palier. Vecinul care nu te salută și așteaptă să te bagi tu în seamă cu el. Vecinul care e vorbăreț, vrea să știe tot din lună în stele (asta e vecinul care fură/împrumută și factura la curent) el zice că face investigații, eu zic cu totul atceva. E vecinul cu care ai de furcă și trebuie să fi cu ochii-n patru.

Vecinul de la parter, justițiar din fire, cu care nu îi ajungi nici până la nas. Începe cearta când nu te aștepți, e bine să îl eviți. Vecinii cu familia numeroasă care e mai normală din fire.

La bloc e zahărul și sarea. E catalogul în care notezi totul și cand ajungi la apel, nu ai nevoie de prezentare. Există tot timpul un vecin care duce corespondența la uși, în case. Uneori omite lucruri, sau mai inventează. Așa sunt și rudele. Bogate în imaginație.

Fiecare vecin e văzut în felul său. Știi de care să te ferești, cu care să vorbești.

Voi ce fel de vecini aveti?Normali sau băgăreți din fire?

Un gând despre “Vecinul și dalta

  1. Când optam sa stam în bloc, musai sa suportam orice dobitoc. Omul este o fiinta extrem de rezistenta si usor adaptabila la extremele dintre bine si rau, iar vecinii, precum fratii, nu-i poti selecta dupa gustul si placerea ta. Este strict parerea mea.
    O noapte superba, senina, cu odihna si luna plina, drag Suflet frumos !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s