Vreau să vă povestesc experiența mea cu sportul.Nu am fost niciodată o persoană activă, mai ales să facă sport.Experiența cu sportul a început în liceu când diriginta era și profesoara de sport.Sportul era ceva ce nu îmi plăcea dar îl practicam, în condițiile în care era o disciplină de urmat.Diriginta și-a lăsat o amprentă asupra mea, deoarece era genul militar, autoritar, fixist.Nu mai are rost să zic că nu am avut notă de 9 sau 10 la sport și nici nu am dat bacul în direcția asta.Cum unele lucruri își lasă amprenta asupra noastră.

Pe parcursul timpului am avut mici tentative de mers la sală.Aveam impresia atunci că iar sunt în fața profesoarei și nu o să iau o notă mare.Până și mersul la sală mi se părea un test.

Sportul a ajuns să fie prioritar în viața mea atunci când a trebuit să scriu la dizertație, să merg la cursuri, să muncesc într-o corporație.Era prea mult de făcut și prea puțin timp să execut. Vroiam să evadez de griji, de scris.

Atunci a fost când am decis să merg la sală.Totul frumos și bine?Să vedem.

Când ai destul timp și când nu ai deloc?Când ai bani de călătorii dar nu ai zile de concediu?Tot timpul apare ceva.

Dar când îți dorești cu adevărat ceva, privești înainte drumul pare mai ușor de parcurs, pași mai puțin de urmat.

Am mers la sală.Am tatonat terenul și după câteva luni de insistențe din partea surorilor mele am ajuns într-un final la orele de curs.Știu pare banal acum.După am decoperit orele de pilates(care au rămas pănă în ziua de azi preferetale mele,urmate de zumba).La sală am întalnit profesori care m-au învățat, corectat, îndrumat.Am încercat orele de yoga, pilates, zumba, cardio.Am văzut ce îmi place și am mers în accea direcție.

A început carantina și a trebuit să găsesc o altă cale.Nu puteam să renunț, sau să găsesc alte scuze.

Am căutat pe site-uri salteluța perfectă.Și aici bătăi de cap, deoarece dispăreau ca pâinea caldă și nu era nimic să îmi placă.Orice produs cumpărat/achiziționat trebuie să îți satisfacă așteptările sau necesitățile.Așa funcționează la mine.Până și cu o salteluță.

Prin practicarea sportului am văzut unele beneficii:

  1. Statul în casă pe perioada pandemiei ma ajutat să îmi țin mintea ocupată, să mă detașez de televizor care devenea din ce în ce mai obositor, plictisitor.Mi-a oferit mai mult timp să practic sport, să îmi fac un program ca să îl pot urma. Când ai nevoie de o schimbare în viața ta apucă-te de sport!
  2. Sportul mi-a înbunătățit starea de spirit.Prin practicarea sportului am devenit mai veselă, mai relaxată.
  3. Mi-a înbunătățit încrederea în forțele proprii.La capitolul încredere am lucrat.Am reușit vara asta să scot rochițe și fuste din dulap și să ajung să îmi placă să le port.Să nu mai văd viața fără ele.Înainte eram persoana numai în blugi, pantaloni.Bun venit feminitate!Vara întoarce-te!
  4. Sportul mi-a dat mai multă energie, Să vreau să ies din zona de confort care prea mult timp a pus stăpânire pe mine.
  5. Sportul mă face mai fericită când sunt stresată.E ca un duș rece.

  „Spiritul-spiritul sportului trebuie să fie o disciplină şi o morală, spiritul sportivităţii este un spirit de nobleţe. A fi sportiv înseamnă a te învinge pe tine însuţi, a te domina „ (Pierre de Coubertin).

                                                                                                

Un gând despre “Sportul la vârsta de 30 ani

  1. Viata adevarata, încununata de bucurii si bunastare, înseamna cât mai multa activitate si miscare, în toate aspectele fizice, sufletesti si spirituale, deoarece oamenii ar trebui sa fie mai presus decât speciile de animale. :)

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s