E luna septembrie.Avem timp destul.Timp pentru toate.

Pașii ne îndreaptă spre cea mai frumoasă librărie din România cu reședința în București, în fostul Palat Chissoveloni din centrul Vechi un tărăm al cărților numit Carusel.Un tărâm care îi trebuie trecut pragul.It’s a must!

 Întotdeauna mi-am imaginat Paradisul ca fiind un fel de bibliotecă. Jorge Luis Borges

Spațiul se întinde pe 6 niveluri însumând 1000mp.Carusel ”este este văzut ca un experiment de locuire culturală a centrului vechi, oferind o experiență pentru cei care doresc socializare, lectură și explorarea orașului.Carusel te surprinde cu un bistrou la ultimul etaj, un spațiu multimedia la subsol și cu o galerie de artă contemporană situată la primul etaj”.Locul acesta mă duce cu gândurile la muzeele care le-am trecut pragul în Rusia, unde totul este proiectat la un alt nivel. Aici, luminile îți încântă ochii, discrete, mobilierul din lemn și designul armonios și de bun gust.Librărie muzeu ar putea fi numită.O librărie, este loc de întâlnire, între cărți și cititor.

Este locul potrivit pentru un weekend unde să achiziționezi o carte care să îți țină companie pentru toată săptămâna, locul ideal pentru cadouri sau chiar de petrecere a timpului în locurile enumerate mai sus.

Este un muzeu al cărților expus frumos pe rafuri, unde ai vrea să fie pentru un timp și casa ta.Cărți care te cheamă, te strigă.

Este locul ideal să visezi, să găsești răspuns la întrebările tale, să evadezi din cotidian și să pătrunzi în alte lumi. O dată intrat în acest tărâm cu greu mai poți ieși.

Să citești cărți bune este ca și cum ai purta o conversație cu cei mai de seamă oameni ai secolelor trecute.
– Descartes

Pe voi ce vă atrage într-o librărie?Cât timp petreceți? Câte cărți ave-ți în rafturile bibliotecii?Care este cartea care v- a impresionat cel mai mult?

Un gând despre “Cărțile din Carusel

  1. Biblioteca cea mai bogata în valorile Cuvântului Viu, AAAE este Biblia, cu toate cartile asezate în rafturile paginilor ei. O sursa de inspiratie pentru multe genii ale culturii si literaturi universale.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s