În fiecare zi apare ceva în viața asta.O zi bună, una rea.E 13 septembrie.Azi e o zi când ești fiartă pe aerul condiționat.Vrei să ai o discuție cu el fața în față.Numai că din cauza zgomotului produs de el, ajungi să vorbești singură.

O să scriu ce nu mai suport în ultima perioadă.Aerul condiționat.

Aer condiționat care îl găsești peste tot.În supermarket unde uneori ai nevoie de o geacă de iarnă și un fular ca să poți să îți faci curaj, în malluri unde ai impresia că s-a schimbat anotimpul o dată ce ai călcat pragul lor, în magazine mici sau la locul de muncă.El are 2 frecvențe, așa îl simt eu:maxim sau mic.Lumea alege butonul maxim ca un vitezoman pe pedala de accelerație.Un vitezoman care vrea să ajungă repede la linia de final.

La locul de muncă e o adevarată problemă(era, că acum cu pandemia lucrezi de acasă).Respir ușurată!Tot timpul trebuia să trec prin infraroșii să prind cel mai bun loc unde aerul nu îmi bătea fix în cap.Era un proces care dura mult între colegi.Pro si contra.Tot timpul câștiga aerul condiționat chiar dacă pe front existau victime.Aparatul era reglat la o anumită temperatură care nici amenințat nu putea fi modificat.Primeam tot timpul niște răspunsuri banale, care se lăsau cu dureri de cap.Ajungeai să crezi că e o problemă cu tine, nu cu afurisitul de aer condiționat.

La început aerul condiționat era considerat un lux necesar pentru supraviețuire în zile caniculare.Azi a devenit o problemă care duce la disconfort la nivelul foselor nazale, un impact asupra sănătății noastre care pare să fie ignorat.Cât de des sunt curățate aceste aparate?Măsurile utilizării acestui aparat sunt respectate de toți?

Aerul condiționat este responsabil pentru o paletă largă de manifestari respiratorii, începand cu secretii nazale si terminând cu bronșite, pneumonii, viroze respiratorii si legioneloze (infectii cu bacterii din grupul Legionella). 

Aerul condiționat care este din ce în ce mai tare dat.Problema majoră o constituie curățarea aparatului de aer condiționat care depozitează adevărate focare dacă nu sunt curățate periodic.În filtrele sale se depun o mulțime de bacterii și alergeni care produc numeroase alergii și iritații.

Azi vreau să aduc în discuție argumente contra acestui aparat:

1.Schimările bruște de temperatură și umiditate afectează sistemul respiratoriu.Super respirăm din ce în ce mai bine.

2.Usucă pielea și mucoasele membranelor.

3.Adaugă un zgomot la cel ambiental,care uneori te scoate din minți.Nu mai zic de apa care o elimină și tot timpul se face resimțită.

4.Dacă aparatul condiționat este slab întreținut atunci putem vorbi de amplificare sau provocare de reacții alergice: rinită, iritația gâtului, răgușeală,conjunctivita.

Eu nu sunt o bună prietenă a aerului condiționat după cum v-ați dat seama.Supraviețuiesc și fără el.Voi cum stați la capitolul acesta?La voi cum e aer condiționat sau nu?Cine câștigă?

Un gând despre “Aerul condiționat care face ce vrea din noi.Un semn de alarma?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s