Vorbim de recrutori/angajatori.Vorbim de o tablă de șah,unde piesele sunt aliniate frumos. Piese care am putea să fim chiar noi.Piese importante și mai puțin importante, dar toate la un loc formează tabla de șah.Viața este precum un joc.Fiecare alegere e gândită, analizată pentru a ajunge să câștigăm jocul sau să îl pierdem.Fiecare alegere contează, pentru că ea face diferența în traiectoria jocului.Ca să poți să joci acest joc ai nevoie de răbdare, un alt unghi de vedere( să ne punem in pielea adversarului, să încercăm să vedem cum gândește), o experiență acumulată.Acest joc nu ține numai de noi ci și de adversar.Se joacă în doi.Până și piesele au o vârstă dacă stai să le analizezi.Asta cred eu.Și o șansă.

Acum hai să ne gândim la joburi.Oamenii și o foaie de hârtie.Unde foaia contează ca la un test, unde știi ori nu.Altfel nu merge.

În hârtie unde e scrisă vârsta, experiența, totul.Unde poți să pierzi înainte să începi.Unde vârsta e o problemă și experiența se șterge.Companii care angajează CV nu oameni.CV-uri care sunt din ce în ce mai aranjate ca la un bal mascat, unde se caută un robot, nu un OM. CV care sunt ANALIZATE, unde voința de a munci e invizibilă, unde nu are nici un preț.Puțin înțeleg că vârsta este decât o cifră care nu ar trebui să conteze, unde bagajul lui de experiență, principii și aptitudini ar trebui să aibă prioritate.

Putem să schimbăm mentalitatea celor care angajează?Unde vârsta, experiența, familia și numărul de copii să nu intereseze? Unde unele fișe de post sunt nerealiste.Trebuie o schimbare.Un restart.Să nu mai fie un șablon bătut în cui.O șansă care să nu fie aruncată înainte să te uiti pe ea, să investești, să riști înainte să câștigi.

Sau până la urmă la asta se ajunge, un robot.Dacă cei tineri nu au o șansă, ce să mai zicem de cei de 40-50 ani?Este o problemă la nivel global?Roboții știu nu au vârstă, dar și ei pot da rateuri.Au o viață si ei, nu?

Pe tabla de șah fiecare piesă își are rolul său, regula sa de mișcare.Vestea proastă e că tehnologia ne invadează și pune stăpânire pe noi.Ne bucurăm de tot felul de device-uri mai smart ca noi:ceasuri, telefoane, case de locuit, aparate de tot felul.

Roboți de tot felul:roboți chirurgi, sexuali, computere care te fac praf la șah, roboți cu care poți să porți o conversație, mașini care conduc singure.Omul a creat ceva extraordinar dar în același timp s-a distrus pe sine.S-a pierdut în tehnologie.

Oamenii sunt expirați?Ce se caută?

Filozoful Jean -Michel Besnier făcea următoarea afirmație: „Realitatea impune, zi de zi, certitudinea că identitatea fiecăruia dintre noi devine oricum exclusiv digitală, nemaiavând alt conţinut decât rezultatul peregrinărilor noastre pe web; ea arată că sentimentul de a fi unic, care reprezintă o condiţie a oricărei moralităţi, nu se mai potriveşte vremurilor în care trăim; ea presupune că viaţa interioară va constitui pe viitor o antivaloare, de care trebuie să ne căim sau la care trebuie să renunţăm. Lumea va deveni biototalitară pe măsură ce va face să triumfe obsesia tehnoprogresistă pentru propria supravieţuire, pentru o longevitate fără final (sau finalitate), pentru o individuaţie biologică privată de dimensiune simbolică, specifică existenţei umane”.(Sursă https://www.forbes.ro/cand-viitorul-nu-mai-nevoie-de-noi-).

Martin Ford, antreprenorul din Silicon Valley, specialist în ingineria calculatoarelor, care afirmă că:”pe măsură ce tehnologia va progresa într-un ritm tot mai accelerat, iar mașinile vor deveni autonome, din ce în ce mai puțini oameni vor mai fi utili economiei. și, cum deja inteligența artificială (IA) a început să ocupe multe dintre „joburile bune”, râvnite și considerate cândva imposibil de automatizat (precum acelea de asistent al unui avocat, programator, radiolog, funcționar sau chiar ziarist), previziunile lui Ford, deși sumbre, devin tot mai plauzibile cu fiecare zi care trece”.„Ascensiunea roboților este „la fel de înfricoșătoare pe cât sugerează titlul său. Numai că nu e vorba de literatură SF, ci, mai degrabă, de prezentarea unui (aproape inevitabil) Armaghedon economic.” Frank Bruni, The New York Times.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s