De ce spun asta?

Companiile de top caută angajați cu performanță și oferă niște salarii mizere care sunt numite ”salarii motivante ‘‘ sau ‘‘pachete salariale atractive ‘‘. Salarii cu care abia supraviețuiesti în Romania. Nu toată lumea știe IT și nu toată lumea lucrează în IT. Nu toată lumea are pile ca să stea acolo de fațadă și să curgă banii gârlă, alții mai fac și facultăți, doctorate, cursuri ca la final abia să supraviețuiască și prostul clasei să fie înaintea lui. Nu toată lumea are noroc să aibă firme, să își deschidă firme sau să moștenească ceva. Alții trebuie să dea din coate greu și bine. Cinstit. O viață întreagă muncită și plătită mizer.

Prostul care abia știe să vorbească corect gramatical dar e invitat la televizor, ține conferințe, îți dă sfaturi de viață la cum a reușit el, când el abia știe ce e cu el. Iar mă abat de la subiect. Revenim.

Așa joburi care oferă o ”echipă dinamică” cu ”posibilități de avansare” și traininguri care să te ajute să te dezvolți mai bine în ceea ce privește clientul sau munca în echipă.. Zău așa. Gogoși ieftine vândute. Cu niște salarii de ultima speță sigur eu asta caut. Echipa rachetă să mă salveze. Dacă ar putea să stoarcă oamenii ca pe lâmâi ar fi bine și convenabil. Lămâile costă puțin și se găsesc de cumpărat. Astea sunt corporațiile, pănă la urmă se găsește unul să fie Supermanul lor cu superputeri.

Posibilități de avansare asta e altă glumă bună. Totul are preț și e de vânzare. Cum se vând și promovările. E de fațadă partea asta. Nu e o certitudine. Toți știm pe cineva care e pus acolo în frunte pe nedrept.

O doua minciună vândută e program flexibil și adaptat nevoilor tale . Zău? Și când auzi că programul e de la 10: 00- 21:00 vreau să le zic una și bună. E flexibil că poți alege ori 10:00 19:00 sau 12:00 21:00. La banii care îi oferi nu vrei să lucrez și în weekend, de sărbători sau să renunț și la cele 21 de zile de concediu? Să uit de mama, tata, câine, copil, și să mă mut în firmă?

Eu nu înțeleg nici strategia lor, nimic. De ce nu poți lucra mai puțin și mai eficient? De ce trebuie să muncim ca sclavii și plătiți în mizerie. Știu răspunsul Asta e România.

La rubrica unde apare descrierea postului trebuie să cauți un translator deoarece totul e în engleză și lista aia nu se mai termină. Trebuie să știi să faci de toate. O rețetă cu îngrediente pentru felul unu , doi, și desert. Asta vreți. 2 sau chiar 3 în unu. Să muncești cât doi să fii plătit numai să supraviețuiești. Că nici nu scapi bine din junglă că maine iar de la capăt.

Voi vreți performanțe de Oxford și salarii de Cooperativă ca să vă îmbogățiți. La finalul anului faceți bilanțul și ne aratați ce profit a- ți făcut. Ne felicitați cu zâmbetul pe buze dar ne râdeți în nas în același timp. Nu vă pasă de noi, cât vă pasă de voi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s