Vrem să facem cât mai multe lucruri dar niciodată parcă nu avem destul timp.

Primul lucru de care ai nevoie pentru a-ți organiza mai bine timpul este o agendă, în care să planifici și să notezi totul pentru nu a uita nimic. Notând toate lucrurile vei știi cu care lucruri să începi și cu care să termini, care sunt mai importante și care sunt mai puțin importante.

Munca ne ocupă cel mai mult timp. Prima greșeală ajunși acasă mintea nu ar trebui să ne mai fugă pe terenul de muncă. Deconectare. Fără apeluri legate de muncă. Totul se petrece pe un alt teren , un loc numai despre tine , cu tine, familie, prieteni.

1.Primul sfat prioritizeaza-ți lucrurile cu adevărat importante și care sunt cu adevărat urgente cu un dead-line. Lucrează din timp la ele, proiecte, teme ca să nu fii aglomerat pe ultima sută de metrii. Poți folosi frigiderul pe post de notițe pentru nu uita data cu lucrurile importante de rezolvat !

Cele rezolvate pot fii tăiate de pe listă pentru a se vedea mai ușor ce mai ai de făcut sau dacă ceva intervine pe ultima sută de metrii.

2. Fă liste. Liste de cumpărături, liste de sarcini la muncă, liste de tot felul. Atunci când scrii îți pot veni în minte lucruri care le poți omite atunci când vrei să le întreprinzi sau atunci când vrei să cumperi ceva.

3. Observă-ți momentele de vârf și de slăbiciune. Ia pauze atunci când nu mai ești productiv, și fă cu totul altceva. Nu are rost să faci același lucru dacă mintea ta nu mai este acolo.

4. Un sfat important este acela să controlezi factorii care te distrag și aici vorbim de telefonul mobil. Nici nu știi câte ore bune poți pierde la sfârșit de săptămână, lună, s.a.m.d

5. Alocă un timp important somnului și orei la care mergi la somn pentru a te trezi odihnit și matinal (și poate și binedispus) :).

6. Alocă timp vieții personale dar și vieții profesionale. O viață nefericită își va pune amprenta asupra ta. Balanța trebuie să fie la mijloc. Munca nu trebuie să fie pe primul loc.

7. Alocă timp pentru sănătatea ta, micului dejun care este cel mai important și care îți oferă nivelul de energie pentru prima parte a zilei. Aici includem și cele 3 mese obligatorii, ora de sport sau oricare activitate care îți face plăcere.

8.Fiecare membru din casă să aibă sarcinile lui. Nu se poate decât un membru să țină minte tot sau să faca tot. Poți să predai ștafeta atunci când ești cu adevărat aglomerat până peste cap.

9. Stabilește- ți obiective pe termen mai lung sau mai scurt. Așa știi sigur că ai un scop care trebuie îndeplinit.

10.La sfârșitul săptămânei ia agenda trage linie, analizează din nou ce ai mai vrea să faci sau nu ai reușit să faci. Stai de vorbă cu tine și fă tot ce te face cu adevărat fericit!

Timpul nu ar trebui să fie o scuză !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s