Cum am reusit să slăbesc fără dietă sau fără să mă înfometez.

O să vă împărășesc experiența mea cu slăbitul fără nici o dietă.Nu o să dau rețete de slăbit pentru că nu am folosit și nici nu cred în ele.Mi se par o prostie pentru o perioadă scurtă de timp.Timp irosit, bani aruncați pe geam, organism care este chinuit.

Vă voi spune ce m-a ajutat pe mine și nu sunt cine știe ce mari secrete, sunt lucruri care sunt deja știute.

În primul rând trebuie să ne setăm ca obiectiv un stil de viață sănătos, care trebuie să meargă cu noi zi de zi, nu doar în perioada când vrem să slăbim. Un stil de viață sănătos combinat cu mișcare sport e rețeta succesului. Rezultatele nu apar peste noapte asta e clar, răbdarea joacă un rol important.

  1. Motivație și perseverență

Totul timpul când ne apucăm de ceva trebuie să fim destul de motivați și perseverenți.Noi cu noi.Tu ești singurul arbitru.E ușor să începi ceva, să nu vezi rezultate rapide și să te lași.Nu te opri.

Eu mi-am setat obiectivul și deadlineul. În cateva luni urma să fie ziua mea.Era starea de urgență , pandemia și am zis e momentul perfect să fac ceva.Cu starea de urgență mă și îngrășasem.

Înainte am mers la sală să mă familarizez cu tipurile de exerciții, să am habar despre ce este vorba, să reușesc să le fac corect. Nu mai zic că nu am slăbit deloc. După muncă nu mai dădeam randament, mergeam dar nu era destul. Dar m-am împrietenit cu lectiile de pilates, yoga, zumba, cardio și mi-a prins foarte bine. A început să îmi placă !

În timpul carantinei am început sportul acasă.Mi-am cumpărat o saltelută, greutăți si încet, încet am început exercițiile. Regula numărul unul, tot timpul se începe cu o încălzire.

Urmăresc pe partea de yoga, pilates pe bohobeautifull.life –>https://www.youtube.com/watch?v=FOccU0XRGZM

Pe partea de cardio și ceva mai intens Pamela Reif–>https://www.youtube.com/watch?v=Fu_oExrPX68

MadFit–> https://www.youtube.com/watch?v=HVyt7ywsOQ8

partea de zumba Tanju Koc –>https://www.youtube.com/watch?v=Hk63JyJ8DFs.

2. Fără dulciuri

Înainte mâncam exagerat de multe dulciuri dacă stau să mă gândesc.Aveam impresia că viața fără dulciuri nu există, acum am devenit mai cumpătată și corpul nu mai cere. Mânânc fructe nici cu ele nu exagerez.

Am renunțat și la zahărul brun din cafea, folosesc miere o lingură.

3. Fără prăjeli exagerate, fast- food, covrigi, pâine

Consumam foarte multă pâine.Acum pot trăi și fără pâine.Cine ar fi zis? Nu exagerez cu nimic și nu mai consum cantități duble. Consum mai mult grătar, pește.

4.Legume și fructe

Toate mesele includ legume. Vara asta am mers pe legume de sezon.

5. Nu trebuie ratată nici o masă deoarece organismul nostru are nevoie de ”combustibil” pentru a funcționa.Dacă sărim de mesele principale, atunci suntem tentați să mâncăm mai mult. La mine asta era o adevărată problemă că săream peste micul dejun. Acum este cel mai important pentru mine. Am început să consum mai multe lactate, ceea ce înainte nu făceam.

5. Am apelat la sport și am devenit cei mai buni prieteni

Trebuie să existe un echilibrul în toate. Acum iubesc sportul chiar dacă cuvântul asta sună prea mult. Mă simt 100 % mai bine după. Ma ajutat în multe privinte. M-am autoeducat în ceea ce privește mâncatul. Nu am renunțat la nimic doar că acum știu cum, cât îmi trebuie, ce îmi face bine și ce nu. Combin un regim sănătos pentru mine cu mișcarea/ sportul.

Trebuie să conștientizăm, când ai trecut de bariera această ai ajuns să câștigi tot ce credeai că ai pierdut.

”Mânânci pentru a trăi, nu trăiești pentru a mânca.” Socrate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s